Nieuw project in de kijker

Vooraanzicht

Project 2020 - schrijf je in en reserveer jouw voorkeur ! 

De Woonboot aan De Meerpaal !

Kerkstraat 19

2830   Willebroek

 

Heel wat jong & oud-volwassenen met een beperking dromen ervan om ooit zelfstandig te kunnen wonen.  In het najaar van 2020 wensen wij voor de eerste bewoners een eigen kamer in een co-housingproject  en  gemeenschapshuis  aan te bieden. De huidige wachtlijst die al gestart is met verschillende kandidaten, tonen aan dat hier een grote vraag is naar een  modern en doordacht project.

Deze nieuwe manier van samenwonen zal zonder twijfel de kwaliteit van leven verbeteren en een perspectief bieden voor de toekomstige bewoner, wat voor de familie een hele geruststelling zal zijn. 

De gemeenschappelijke leefruimte & keuken zorgen voor de sociale contacten.  De hulp en houvast die DE MEERPAAL kan bieden van aan de overkant van de straat is onbegrensd.  Zo kunnen de bewoners zelfstandig leven, maar toch terugvallen op de ondersteuning die ze zelf vragen.

Hebben ze een job op de reguliere arbeidsmarkt of kunnen ze naar een dagcentrum, een maatwerkbedrijf, … alles ligt open. Wensen zij deel te nemen aan activiteiten van DE MEERPAAL of elders is die mogelijkheid altijd aanwezig.

Er is ruimte voor hobby’s,  alleen of samen. Men kan genieten van de tuin. Je kan gebruikmaken van de voorzieningen van DE MEERPAAL zoals fitness, restaurant, … .Je kan je altijd terugtrekken naar je eigen kamer met alle comfort en privacy.

Het wordt een gewoon huis in een gewone straat in het centrum van de gemeente, vlakbij het station en het winkelcentrum. De bewoners zullen integreren in onze gemeente en deelnemen aan het sociale leven.

De Woonboot zal een thuishaven zijn, aangemeerd aan De Meerpaal.